Podcast binnen TrainingsDesk

Leermiddelen welke online worden aangeboden zijn er in vele vormen: leerwegen met certificeringseisen, microlearnings voor compacte korte instructies, video instructies maar ook het aanbod van Podcasts is al enige tijd een krachtig leermiddel binnen de eLearning wereld.

Wat is het? Hoe maak je het?

Podcasting wordt vaak gezien als een radio-uitzending, dat klopt het is een audio uitzending maar er is één cruciaal verschil. Podcast is on-demand!

Via internet of als je een Podcast aflevering vooraf download kun je deze direct beluisteren ook via je mobiel, handig als je op een locatie staat.

Podcasts zijn ook zeer geschikt om inhoudelijke onderwerpen te ‘broadcasten’ aan grotere groepen experts op hun vakgebied. Ook voor het geven van bijvoorbeeld gastcolleges zijn Podcasts uitermate effectief.

Als eLearning contentexpert kun je eenvoudig gebruik maken van Podcasts platformen voor de ontwikkeling van Podcasts om deze vervolgens te integreren in TrainingsDesk. Je kunt je Podcast eenvoudig toevoegen als onderdeel aan uw leerprogramma’s en deelnemersgroepen.

Podcast kun je zelf maken met behulp van internet platformen zoals bijvoorbeeld Soundcloud. Daarnaast zijn er bedrijven die professionele audio opnames maken bij op locatie met behulp van pop-up podcast studio. Maar ook zijn er professionele podcaststudio’s onder begeleiding van technici met daarbij de mogelijkheid tot het live streamen van je podcast. Dit gaat dus verder dan eLearning maar geeft wel aan dat podcasting enorm in ontwikkeling is.