AED in gebruik bij EHBO Zeddam

Gebruikerservaring EHBO Zeddam

Het gemak en eenvoud gaf voor EHBO Zeddam de doorslag om TrainingsDesk ten behoeve van online leren te omarmen. Ook tijdens COVID 19 gaf dit vele voordelen, fysieke trainingen konden immers toen niet plaatsvinden maar onlinetrainingen wel! Ons bestaansrecht wordt dus ondersteunt door digitaal leren en is inmiddels een vast onderdeel van ons businessmodel geworden. Dit is een belangrijke aspect in de gebruikerservaring van EHBO Zeddam.

EHBO Zeddam is een onafhankelijke non-profit EHBO-organisatie zonder winstoogmerk en certificeert landelijk EHBO-ers die actief of werkzaam in hun rol als BHV’er of gespecialiseerd verpleger bij bedrijven, maatschappelijke organisaties, (zorg) instellingen en overheden.

Zoals in de inleiding verwoord, is TrainingsDesk een Learning Management Systeem voor het online leren door EHBO Zeddam recent in gebruik genomen. Online leren levert een belangrijke bijdrage ten aanzien van relevante EHBO-opleidingen die in het werkveld worden toegepast. Immers als je een evenement of een betoging organiseert stelt de overheid een fors aantal eisen alvorens je überhaupt een vergunning krijgt toegewezen. Veel eisen gaan uiteraard over veiligheid en een gedegen calamiteitenplan en daar komt EHBO Zeddam in beeld. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn!  Daarom onderschrijft EHBO Zeddam een adequate eerstehulpverlening voor bij alle evenementen of activiteiten waar mensen in verschillende omstandigheden bij elkaar komen.

Het opleiden en certificeren van EHBO-ers is een momentopname. Gediplomeerde deelnemers doen voordat hun certificaat is verlopen, periodiek een ‘herexamen’ om hun certificaat te verlengen. Tevens worden vernieuwde EHBO ‘technieken’ toegepast of zijn enkele lesstof EHBO-onderdelen op basis van nieuwe inzichten aangepast.

Om bovengenoemde processen integraal te organiseren heb je een goede systematiek benodigd. Administratief gezien hebben wij het over deelnemers, actuele leerstof en het toekennen of intrekken van certificaten. TrainingsDesk is het technologisch fundament wat ons ontzorgt. Maar de belangrijkste doorslaggevende factor is de actuele en duidelijke leerstof die met behulp van TrainingsDesk aan onze deelnemers online wordt aangeboden. Onze partner Risk Organisatie is gespecialiseerd in het ontwikkelen van online EHBO leercontent en doet dit ook met behulp van TrainingsDesk. Via het TrainingsDesk platform is de leerstof na goedkeuring, direct geschikt om in gebruik te nemen.

Naast het online leren wordt TrainingsDesk inmiddels ook ingezet voor het inplannen van fysieke trainingen en inzet van gekwalificeerde docenten. Onderlinge interactie met mensen is ook een belangrijke factor, het mag gelukkig weer zonder beperkingen.