Technologie

TrainingsDesk is ontwikkeld op basis van moderne technologie en industriestandaards. Het LMS-platform wordt als Cloudoplossing (SaaS-leveringsmodel) geleverd maar kan ook als een on-premise oplossing binnen uw bedrijfsnetwerk worden opgenomen.

De toegepaste Microsoft ontwikkel technologie bestaat onder andere uit Microsoft .Net en SQL-database server. Daarnaast gebruiken wij AUDIT-logging en Elmah (Error Logging Modules and Handlers). Dit is een open-source monitoring- en foutafhandelingssysteem voor ASP.NET-webtoepassingen voor supportondersteuning and error logging.

ICT-beveiliging

TrainingsDesk als SaaS-platform vereist optimale ICT-beveiliging welke is voorzien van een solide basis in datacenters en een goed doordachte beveiligingsstrategie op applicatieniveau. Door deze maatregelen te implementeren bieden wij vertrouwen aan onze klanten kunnen wij de integriteit van onze diensten waarborgen. Uiteraard voldoen de in Nederland gevestigde datacentra aan zware certificeringseisen: ISO 27001, NEN 7510 en ISO9001.

De volgende ICT veiligheidsmaateregelen onderdelen zijn geïmplementeerd en operationeel.

Fysieke beveiliging: de datacenters zijn streng beveiligd met toegangscontroles, bewakingscamera’s en biometrische identificatie. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot de serverruimtes.
Redundantie en beschikbaarheid: de datacenters zijn ontworpen voor hoge beschikbaarheid. Ze hebben redundante stroomvoorziening, koeling en netwerkverbindingen. Dit minimaliseert uitvaltijd en zorgt ervoor dat SaaS-diensten altijd beschikbaar zijn.
Netwerkbeveiliging: toepassing van firewalls, intrusion detection/prevention-systemen en geavanceerde netwerksegmentatie. Deze technische toepassingen beschermen het SAAS-platform tegen aanvallen van buitenaf.

Beveiliging op applicatieniveau

Naast de beveiliging op datacenterniveau moeten SaaS-platforms ook aandacht besteden aan beveiliging op applicatieniveau:
Encryptie: gegevens moeten worden versleuteld tijdens verzending (SSL/TLS). Dit voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot gevoelige informatie.
Toegangsbeheer: er worden strikte toegangscontroles toegepast, gebruikers moeten alleen toegang hebben tot de functies en gegevens die relevant zijn voor hun rol. De Multi-factor authenticatie (MFA) versterkt de beveiliging. Beheerfuncties voor database beheer en functionele eindgebruikersrollen zijn uiteraard strikt gescheiden.

Integraties

TrainingsDesk kan geïntegreerd worden met verschillende bedrijfstoepassingen zoals een personeelssysteem. Op basis van datakoppelingen (API services) worden IT bedrijfstoepassingen met elkaar verbonden. Gegevens worden direct vanuit het bronsystem(en) opgehaald en automatisch gesynchroniseerd: eenmalige invoer en meervoudig gebruik!

Agenda

Via een agendaverzoek komt de training in de agenda van de cursist

Software

Integreer applicaties met Trainingsdesk, zodat uw gegevens maar één keer hoeft in te voeren

E-mail

Automatisch mailnotificaties naar cursisten versturen t.b.v. trainingen

Youtube

Youtube integreren binnen de leerstof van uw Training

Podcasts

Podcasts van SoundCloud binnen TrainingsDesk toepassen