Leerstof en toetsontwikkeling

De TrainingsDesk auteurtool is gebaseerd op een webteksteditor, deze vereenvoudigt het proces van leerstof- en toetsontwikkeling. Het stelt auteurs in staat om snel en efficiënt hoogwaardige content te creëren en te beheren. Het ontwikkelen van effectieve leerstof en toetsen is essentieel voor een succesvol leerproces.

De webteksteditor biedt een gebruiksvriendelijke en flexibele omgeving om deze taken uit te voeren. In onderstaande toelichting bespreken we de belangrijkste stappen en functies voor het creëren en beheren van leerinhoud. Onderstaande functies ondersteunen uw contentbeheer en contentcreatie.

Contentcreatie

Structuur en opmaak: Gebruik de webteksteditor om leerinhoud te schrijven. Hierbij kun je gebruikmaken van opmaakopties zoals vetgedrukt, cursief, opsommingstekens en koppen. Denk na over de structuur van je materiaal: secties, subsecties en paragrafen.

Multimedia-integratie: Voeg afbeeldingen, video’s en audio toe om de inhoud visueel aantrekkelijk en interactief te maken. De webteksteditor maakt het eenvoudig om multimedia te embedden.

Toetsontwikkeling

Vragenbank: Creëer een vragenbank met verschillende vraagtypen, zoals meerkeuze, open vragen en korte antwoorden. Gebruik de webteksteditor om vragen te formuleren en antwoordopties te structureren.

Toetsconstructie: Stel toetsen samen door vragen uit de vragenbank te selecteren. Bepaal de toetsduur, het aantal vragen en de moeilijkheidsgraad. Voeg instructies toe voor deelnemers.